20081212

I skivhyllan: Alice Cooper - Constrictor (1986)

Efter att ha släppt ett antal tämligen förvirrade och mediokra album i början på 80-talet så gjorde Alice Cooper storstilad comback i den hårdare skolan med "Constrictor". Till sin hjälp hade han gitarristen Kane Roberts som såg ut som en Rambokopia koplett med pannband och maskingevärsliknande gitarr.

Jag blev helsåld. Cooper var otroligt tuff och hans rykte som skräckrockmästare på 70-talet föregick honom. Mest känd är väl den här plattan för singeln "He's back (The man behind the mask) som toppade den svenska försäljningslistan. Men jag tycker faktiskt inte att den låten varesig är representativ för skivan som helhet eller för Alice Cooper överhuvudtaget. Det är en dålig låt.

Lyssna hellre då på utmärkta inledningen med "Teenage Frankenstein" eller "Life and the Death of the Party" och givetvis den stenhårda "The World Needs Guts". Utmärkta låtar allihop. Synd bara att skivan idag låter oerhört daterad. Ljudbilden är 80-talsplatt och plastig. Ken Mary påstås spela trummor men det låter mest som om en trummaskin har används.

"Constrictor" gav dock Cooper den skjuts i karriären han så väl behövde och den efterföljande turnén blev en succé. Den finns på video under namnet "The Nightmare Returns" och är späckade med zombierobotar, nekrofili och halshuggningar.

Här får ni "The World Needs Guts" live från just den konsertvideon!

No comments:

Post a Comment